Česká pirátská strana vyplouvá do podzimních voleb v Opavě s posádkou PIRÁTI & OPAVANÉ

2. srpna 2018

Opava, 2. 8. 2018– Opavští Piráti společně s Opavany bez politické příslušnosti vytvořili do letošních komunálních voleb v Opavě společnou kandidátku. Na zteč do senátních voleb vysílají Petra Pavlíčka. PIRÁTI & OPAVANÉ drží kurz volebního uskupení z minulých komunálních voleb OPAVANÉ- Nezávislí, Občané, Piráti. S volebním heslem „OTEVŘENOST, HOSPODÁRNOST, ÚCTA“ chtějí dělat komunální politiku slušnou a otevřenou, s vědomím, že jsou tady pro lidi, ne opačně. Chtějí politiku s vizemi a reálnými plány, politiku v souladu s dobrou správou, politiku odpovědnou vůči současné i budoucím generacím, zkrátka politiku pro lidi! V tom duchu a s výzvou „Pojďme dělat politiku slušně!“ je koncipován i jejich volební program a stejným směrem se bude ubírat jejich povolební strategie při budoucích jednáních se zástupci dalších politických stran a volebních subjektů.

PIRÁTI & OPAVANÉ nejsou jen známé tváře stávajících zastupitelů Hany Brňákové a Petra Pavlíčka, ale také další osobnosti, odhodlané pracovat ve prospěch města Opavy. Na čelních místech kandidátky figurují Hana Brňáková, Pavel Kořízek, Jan Štěrba, Pavel Gazda a Kateřina Skřivánková. „Petr Pavlíček byl letos zvolen jako kandidát Pirátů do Senátu za volební obvod č. 68. Do komunálních voleb tak kandiduje, dle jeho přání, z 11. místa,“ vysvětluje Pavel Kořízek, předseda krajského a místního sdružení Pirátů. „V Pirátské straně ctíme, aby nedocházelo ke kumulaci placených funkcí a je logické, že lídryní do komunálních voleb byla zvolena naše zkušená zastupitelka Hana Brňáková, kterou chceme, v případě volebního úspěchu, nominovat na primátorku města,“ dodává Kořízek.

„ Velmi si vážím odhodlání, ale i osobní odvahy všech našich kandidátů, kteří se rozhodli poskytnout odborné znalosti, profesní zkušenosti a volný čas pro práci ve prospěch našeho města. Ať to jsou kolegové Piráti, jejich příznivci a sympatizanti, nebo lidé, kteří se s námi rozhodli spolupracovat, protože vnímají realitu dnešní Opavy bez růžových brýlí. Není nám lhostejné aktuální dění a budoucnost našeho města. Neztotožňujeme se s arogantním chováním vůči občanům, s klientelistickými praktikami, či s chaotickými a netransparentními postupy. Chceme otevřeně komunikovat, informovat a aktivně zapojovat občany našeho města“ sdělila lídryně a kandidátka na primátorku Hana Brňáková. „O problémech se nebojíme otevřeně hovořit, ani je jen slepě nekritizujeme. V tomto volebním období jsme přicházeli s konstruktivními návrhy a podporovali jsme smysluplná rozhodnutí. Takto hodláme pokračovat i v budoucím období nejen se stávajícími kolegy, ale i s novými posilami našeho týmu. Společně sdílíme představy, jak by město mělo fungovat, aby se v něm dobře žilo. V programu rozvíjíme myšlenky, které budou městu a spoluobčanům prospěšné. Přejeme si, aby naše loď ve volebním výsledku získala dostatečně silný vítr do plachet, abychom mohli naše vize ve prospěch města proměnit v realitu,“ dodala Brňáková.

Kandidátka do Zastupitelstva města Opavy

Video z tiskové konference

Kontakt:

Hana Brňáková, místopředsedkyně MS a lídryně kandidátky PIRÁTI & OPAVANÉ

Email: hana.brnakova@pirati.cz, Tel. 721 741 919

Pavel Kořízek, předseda MS a 2.místo kandidátky PIRÁTI & OPAVANÉ

Email: pavel.korizek@pirati.cz, Tel. 777 237 635

Jan Štěrba, 3.místo kandidátky PIRÁTI & OPAVANÉ

Email: jan.sterba@pirati.cz, Tel. 602 533 993

Další podobné články

Bude mít ještě ve školách kdo uklízet? Díky škrtům v rozpočtu hrozí ochromení provozu škol

Už více než půl roku se řeší finance na platy zaměstnanců ve školách. V listopadu proběhla první celorepubliková stávka zaměstnanců, po které školy dostaly od vlády některé přísliby – zejména 130% platu pro učitele a zrušení pouze neobsazených pozic nepedagogických zaměstnanců. A ve středu 7. února konečně dostaly školy rozpočty na platy svých zaměstnanců pro rok 2024. Výsledkem byl šok a rozčarování na ředitelských pozicích, které v pátek deklarovala tisková zpráva Asociace ředitelů základních škol. Co přesně se ředitelé dozvěděli a co to pro školy bude znamenat, si ukážeme v následujícím článku.

Nové Opavské předsednictvo

Každé dva roky si Piráti volí nové předsednictvo místního sdružení, tzv. PMS. V Moravskoslezském kraji jsou předsednictva volena v místních sdruženích Novojičínsko, Frýdecko-Místecko, Karvinsko, Opavské Slezsko a Ostravsko. A protože na Opavsku vypršel mandát stávajícímu předsednictvu v průběhu prosince, zvolili si místní Piráti nové PMS.

MŠ HRADEC NAD MORAVICÍ JAKO VZOROVÝ PŘÍKLAD SKUTEČNĚ ZDRAVÉ ŠKOLY

Mateřská škola Hradec nad Moravicí, příspěvková organizace, ve které jsem již osmým rokem ředitelkou, je po stejnou dobu zapojená v programu Skutečně zdravá škola a pyšní se stříbrným certifikátem, jehož obhajoba nás čeká letos na podzim. Tento projekt pomáhá zlepšovat kvalitu školního stravování, což přináší nejen řadu benefitů pro všechny zúčastněné, ale především je pro děti skvělým příkladem do života.