Andreas Drastík

Andreas Drastík (nar 1973 v Opavě) vystudoval Masarykovou střední zemědělskou školu v Opavě, je ženatý a s manželkou Pavlou mají dva syny 13 a 9 let. Od roku 1998 podniká v oblasti dřevovýroby, výroby dřevěných palet. Andreas Drastík žije sportem, kdy je nejen jeho velkým fanouškem, ale také sám aktivně sportuje. Již od dětství hrál aktivně fotbal a ke sportu vede i své syny. V roce 1991 se stal fotbalovým rozhodčím. Od roku 2000 do 2009 působil jako asistent v první lize. Je občanským aktivistou, kdy se dlouhodobě věnuje charitativním projektům zaměřeným na podporu dětí se zdravotním postižením. Společně s kamarády založil akci „Pomozte postiženým dětem“. Za 15 let existence této akce předali z jejího výtěžku přes 3 000 000 korun opavské Charitě. Aktuálně se věnuje a je aktivně zapojen do akce CECA CUP. Jedná o propojení sportovního a dětského dne, na kterém, kromě sportovních aktivit a programu pro děti, pravidelně probíhá charitativní dražba dresů sportovních osobností. Výtěžky z dražeb se předávají přímo konkrétním postiženým dětem. Kromě charitativních akcí je organizátorem různých sportovních akcí. Nejznámější z nich je Moravskoslezský CUP. Jedná se o fotbalový turnaj malých dětí, kterého se účastní 20 družstev až z pěti zemí. Andreas Drastík pomáhá se sportovními projekty také na ZŠ Vrchní v Opavě. Mezi jeho další velké koníčky patří lyžování a zahrada. V komunální politice se chce zaměřit na oblast sportu s důrazem na cílenou podporu dětí a mládeže, rád by nadále pokračoval v organizaci veřejně prospěšných a charitativních akcí. Životním krédem Andrease Drastíka je: „Nikdy se v životě nevzdávej, ať už si myslíš, že si prohrál, protože skutečně prohraješ až tehdy, když to vzdáš.“